Boek

Werkboek


Nu ik er nog ben


Waardevolle levensvragen voor je eigen afscheid


Nu ik er nog ben


Met het werkboek ‘Nu ik er nog ben’ kunnen mensen die weten dat zij binnen afzienbare tijd komen te overlijden een persoonlijk document achterlaten voor hun naasten.


Het is een werkboek opgebouwd met verdiepende vragen o.a. over omgaan met teleurstelling en geluk, over inspiratie en bezieling. Bij ieder thema is ruimte om de eigen gedachten hierover te noteren. Het fysieke schrijven geeft ruimte om te mijmeren, het boek weer even weg te leggen en er op een later moment mee verder te gaan.


Met het invullen van dit boek laten mensen een document achter waaruit hun naasten troost kunnen halen. Ook kan het dienen als inspiratiebron voor de invulling van de afscheidsdienst. Daarnaast kan het boek gebruikt worden om een gesprek te voeren met de naasten rondom levensvragen.

Wat laat jij na?


Dit boek is ontstaan vanuit de gedachte hoe waardevol het is als naasten weten hoe iemand werkelijk was: ‘Als ik aan tafel zit bij mensen om de inhoud voor een afscheidsdienst te bespreken, merk ik soms dat nabestaanden het moeilijk vinden om te vertellen over degene die ze verloren zijn. Ze lopen vast in emoties of krijgen hun gedachten niet helder. Als ritueelbegeleider probeer ik dieper te zoeken dan de feitelijkheden uit iemands levensverhaal. Dan stel ik vragen over onderwerpen waar ze soms nog nooit over nagedacht of gesproken hebben.’


Iets nalaten is een sterke behoefte voor mensen die weten dat zij binnen afzienbare tijd komen te overlijden. Dit boek helpt mensen op een laagdrempelige maar diepgaande manier terugblikken op hun leven. Welk gedachtegoed willen ze achterlaten voor hun naasten? Waar kunnen deze troost uit halen als hij/zij er niet meer is? De balans opmaken aan het einde van het leven kan helend werken en rust brengen.


Dit boek gaat dus niet over uitvaartwensen. Daarvan zijn er al zoveel. Dit is een boek dat gaat over deze mens. Wie ben je? Wat inspireert je? Wat raakt je? Dat gaat dieper dan de feitelijkheden uit iemands levensverhaal en biedt een perspectief voor de nabestaanden.

Bestellen?

Het werkboek 'Nu ik er nog ben' is verkrijgbaar voor € 5,- (incl btw, excl verzendkosten)

36 pagina's full colour, hoogwaardig gelamineerde omslag.


Bestellen kan door invullen van onderstaand formulier.

Je ontvangt van mij een factuur waarop tevens vermeld de verzendkosten (1 boekje past in envelop: € 2,49 ; 2-25 boekjes brievenbuspakje € 3,95)

Na ontvangst van je betaling wordt je bestelling verzonden.


Wil je je bestelling liever komen ophalen bij mij thuis, bel me dan voor een afspraak: 06-20161865


 
 
 
 
 
 
 
 

Wat anderen zeggen

" ... De opbouw van het boekje is logisch en omvat de belangrijkste levensvragen, alsook de visie van de stervende op het leven en de dood en zijn of haar uitvaartwensen. De vragen zijn relevant en worden in respectvolle, liefdevolle woorden voorgelegd.


Persoonlijk vind ik dat het boekje niet alleen geschikt is voor mensen die in hun laatste levensfase zitten. Het kan namelijk voor iedereen een waardevolle aanzet zijn om samen met hun dierbaren te praten over deze belangrijke zaken. Ik zal het boekje zelf in elk geval invullen en daarnaast zal ik een exemplaar aanschaffen voor mijn ouders. Dit maakt meer dan duidelijk dat dit werkboekje wat mij betreft een aanrader is! "


Corina Grotenhuis-Klerkx

ritueelbegeleider

www.droompad-ritueelbegeleiding.nl
"Een boekje waaruit de kracht van kwetsbaarheid spreekt.

De vragen zijn zo gesteld dat het de  essentie raakt en het geeft ruimte voor eigen invulling.

Heel bruikbaar en waardevol!

Dank je wel Iris voor het schrijven van dit pareltje."


Judith van Beurden

coach en ritueelbegeleider

www.zeespiegel.nlLet's connect!


Volg Noorderzon Ritueelbegeleiding op Social Media


Stockfoto's onder licentie van Shutterstock.com - Portretfoto's door Body and Soul pictures

Copyright ©  2015 - 2019 Iris van Noorden - All rights reserved